Што прије ријешити питање акциза

Срна
Што прије ријешити питање акциза

Сарајево - Шеф Делегеције ЕУ у БиХ Ларс-Гунар Вигемарк, амбасадор САД у БиХ Морин Кормак и члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић сагласили су се данас да је неопходно што прије ријешити питање акциза, како би се активирало 500 милиона евра инвестиција у инфаструктуру БиХ.

Вигемарк и Кормакова истакли су и одговорност свих политичара у БиХ да обезбиједе да општи избори 2018. године буду одржани несметано и да институције буду правовремено формиране.


Из Амбасаде САД у БиХ саопштено је да се Изетбеговић обавезао на отворен и продуктиван дијалог са осталим политичким лидерима.

Амбасадори ЕУ и САД нагласили су да било који приједлог мора уважавати судске одлуке и владавину права, те учинити да земља буде ближа стандардима ЕУ.

У саопштењу се додаје да ЕУ и САД подржавају конструктивна настојања да се превазиђу разлике у ставовима и да земља напредује на путу ка ЕУ.

Током сусрета разговарано је и о потреби за обнављањем замаха на евроатлантском путу, те испуњавању рефомских обавеза и побољшању ситуације у области владавине права.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана