Савановић остаје у фотељи директора

М. Ми.
Савановић остаје у фотељи директора

Добој - Надзорни одбор „Жељезница РС“ продужио је јуче мандат управи овог предузећа за још два мјесеца.

Вршиоцу дужности генералног директора Драгану Савановићу и вршиоцима дужности директора сектора за послове инфраструктуре и операције Бошку Прелићу и Бојану Ристићу мандат је истицао данас.

- Још нећемо расписивати конкурс јер су „Жељезнице“ у процесу реструктурирања и чека се и одобрење новца од Свјетске банке за измирење дугова предузећа према радницима. Не знам да ли ће се уопште садашњи директори и пријавити када буде расписан конкурс, јер немају добре пословне резултате - казао је предсједник Надзорног одбора „Жељезница“ Ратко Ђуричић и додао да не може ни да каже када би могао бити расписан конкурс.

На састанку је било ријечи и о прераспоређивању руководилаца у сектору за послове операција, а Ђуричић је навео да је закључено да иза смјене девет директора сектора, секција и шефова нема политичке позадине.

- Нижи руководиоци уопште нису ни заинтересовани за реформе. Све је урађено с циљем постизања веће ефикасности. Разговарали смо и о пословању предузећа у првих девет мјесеци ове године и плановима за идући период - казао је Ђуричић.

„Жељезнице РС“ су у првих девет мјесеци ове године пословале са губитком од 7,7 милиона, а акумулирани губитак предузећа достигао је износ од 91,6 милиона КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана