Саслушани свједоци против Махмуљина

Г. М.
Саслушани свједоци против Махмуљина

Сарајево - У Тужилаштву БиХ јуче је саслушано неколико свједока који терете ратног команданта Трећег корпуса Армије РБиХ Сакиба Махмуљина за ратне злочине у Возући код Завидовића почињене у септембру 1995. године, када су припадници одреда "Ел муџахедин" убили неколико десетина заробљених српских цивила и војника, сазнаје "Глас Српске".

Одред "Ел муџахедин" био је у саставу Трећег корпуса и под командом Махмуљина, за којег постоје видео-докази, документа и свједоци да је издавао наређења у операцији заузимања Возуће и при том директно сарађивао с командантима "Ел муџахедина".

Саговорник "Гласа" близак Тужилаштву БиХ каже да је оптужница против Махмуљина већ написана на основу досадашње истраге и да ће након саслушања свједока ускоро бити подигнута.

Бивши потпредсједник ФБиХ Мирсад Кебо поднио је почетком године, уз бројне доказе, пријаве против Махмуљина и предсједавајућег Представничког дома Парламента БиХ Шефика Џаферовића због сумње да су починили ратне злочине.

Истрагу против њих у марту је обуставио тужилац Касим Халилчевић, којем је тај предмет додијељен иако никад није радио ни на једном предмету ратних злочина. Портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић тада је рекао да се против Махмуљина води предмет који није везан за Кебину пријаву.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана