Радојичић: Референдум о Дану Српске није много помогао СНСД-у

Срна
Радојичић: Референдум о Дану Српске није много помогао СНСД-у

Сарајево - Новоизабрани градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да референдум о Дану Републике Српске није много помогао СНСД-у да освоји велики број гласова на протеклим локалним изборима.

"Да је референдум био једини разлог овакве побједе, онда би СНСД побиједио у свим општинама и градовима", сматра Радојичић.


Он је истакао да је очекивао побједу у Бањалуци јер су анализе СНСД-а показивале да има увјерљиву предност.

"Овако висока подршка свакако импонује и обавезује ме. Кампању смо најприје припремали унутар странке, а потом и са коалиционим партнерима. Мјесецима смо разговарали са људима на терену", рекао је Радојичић за данашњи "Дневни аваз".

Према његовом мишљењу, опозиција је дјеловала салонски, а СНСД је, док је био опозиција, састанке са људима држао под крушком, на степеницама, испред задруга.

"Од почетка смо имали позитиван концепт - разговарати са грађанима, уочавати проблеме и нудити конкретна рјешења. Говорили смо о ономе што треба да се промијени", појаснио је Радојичић.

Он сматра да Савез за промјене 10 година води исту кампању, која је критизерска и негативна.

"Били су сувише агресивни, а нису понудили рјешења, осим неких површних и плитких фраза. Њихов објективни проблем је у томе што не могу да убиједе грађане да су истинска алтернатива која може да донесе промјене", констатовао је Радојичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана