РС најактивнија у реформи јавне управе

М. Ми.
РС најактивнија у реформи јавне управе

Бањалука - Институције на свим нивоима у БиХ испуниле су 66 одсто циљева из ревидираног акционог плана Стратегије реформе јавне управе, а највећи проценат остварила је РС, наведено је у информацији Савјета министара БиХ која је достављена Представничком дому Парламента БиХ.

У овом документу наведено је да је Српска до јула ове године испунила 75 одсто циљева из ревидираног акционог плана, а слиједе институције БиХ са 64 одсто. На трећем мјесту је ФБиХ, која је испунила 63 одсто циљева, док је на посљедњем мјесту Брчко дистрикт са 61 одсто реализованих циљева из ревидираног акционог плана.

Када је ријеч о реформским областима, највише циљева је остварено у области институционалне комуникације и то 78 одсто, док је најмањи проценат реализован у области е-управе, свега 49 одсто.

- Кључни разлози што планирани циљеви и активности нису у потпуности реализовани су, између осталог, одгађање почетка реформе јавне управе, те нереално утврђени рокови у планским документима - наведено је у информацији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана