Протест у Бањалуци због изборних резултата

nezavisne.com
Протест у Бањалуци због изборних резултата

Бањалука - Више стотина грађана окупило се на Тргу Крајине у Бањалуци на протесту за који организатори наводе да се одржава због “крађе избора”.​

На главном бањалучком тргу грађанима су се, осим представника ове групе, обратили и представници Партије демократског прогреса, бањалучког СДС-а и групе “Правда за Давида”.

Лидер организације “РеСтарт” Стефан Благић рекао је да су “избори очигледно покрадени, те да је читав изборни процес накарадан”.

“Мислим да су то многи знали и раније и то је оно што ме боли. Увијек се запитам да ли може увијек мирно и достојанствено. Желим опозицији поставити питање да ли у изборима учествујете због мандата или због људи. Сада ћете имати тест да докажете да ли сте ви опозиција овом народу или власти”, рекао је Благић.

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је да ће у Народну скупштину РС ући само да остави један папир на столици.

“На њему ће јасно писати све. Тражићу да остане тамо четири године. Само ћу зато ући у Народну скупштину,”, рекао је Бореновић.

Да у НС РС неће ући рекли су и новоизабрани посланици ПДП-а Драшко Станивуковић и Јелена Тривић.

Посланик клуба посланика ПДП-а у НС РС Адам Шукало рекао је да га је срамота што овај скуп није организовала опозиција РС.

На скупу се обратио и Давор Драгичевић, отац убијеног младића Давида, који је упитао зашто на протесту нема никога из СДС.

“Пошто нема Вукоте Говедарице, идемо без њега. Доста је више бјежања са ових подручја. Доста је више!”, рекао је Драгичевић, након чега су грађани углас упитали “Гдје је Вукота?”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана