Премијер Вишковић отворио Девети регионални сајам у Прњавору

Срна
Премијер Вишковић отворио Девети регионални сајам у Прњавору

Прњавор - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић отворио је Девети регионални сајам привреде, пољопривреде и туризма у Прњавору на којем ће у току два дана бити представљено више од 90 излагача из региона.

Отварању сајма присуствовали су министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић, министар породице, омладине и спорта Соња Давидовић и министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Српске Срђан Рајчевић.

Сви сајамски излагачи и гости имаће прилику да се упознају о привредним потенцијалима општине Прњавор, да чују све о досадашњем развоју прњаворске привреде и позитивним примјерима из праксе, али и да успоставе пословне контакте са другим привредницима и учесницима сајма.

У оквиру сајамске поставке у посебно издвојеном простору под називом “Прњаворска кућа” изложен је широк асортиман уникатних производа овог краја.

Данас ће бити организован и тематски панел на тему “Инвестициони потенцијали општине Прњавор”, на којем ће учествовати министар за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Клокић, директор Инвестиционо-развојне банке Републике Српске Снежана Вујнић, директор Гарантног фонда Републике Српкске Радивоја Крчмар и начелник општине Прњавор Дарко Томаш.

Сајам ће бити отворен данас и сутра од 10.00 до 19.00 часова у спортској дворани “Слога”.

Овај скуп одржава се у организацији консултантске куће из Бањалуке “РС консалтинг трејд” и општине Прњавор.

Покровитељ сајма је предсједник Владе Републике Српске, а подршку сајму дали су и Министарство за европске интеграције и међународну сарадњу, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, Министарство привреде и предузетништва, “Електрокрајина” Бањалука, “Електропривреда Републике Српске”, Инвестиционо-развојна банка Српске, “Милијекопродукт” из Козарске Дубице”, Спољнотрговинска комора БиХ и ергела “Вучијак”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана