Позив дистрибутерима за продају регресиране нафте

Срна
Позив дистрибутерима за продају регресиране нафте

Бањалука - Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске објавило је јуче јавни позив свим дистрибутерима нафте и нафтних деривата у Српској за учешће у продаји регресираног дизел-горива регистрованим пољопривредним газдинствима за потребе прољећних и јесењих радова у овој години.

Позив је објављен на интернет страници министарства, а због хитности реализације ове мјере, како би се што прије почело са продајом регресираног дизел-горива пред предстојећу сјетву, позив је отворен до 18. марта до 12 часова.

- Након што се дистрибутери изјасне да ли прихватају учешће у продаји регресираног дизел-горива и потпишу споразум о пословно-техничкој сарадњи, министарство ће сачинити списак овлашћених дистрибутера за продају регресираног дизел-горива и објавити га на својој интернет страници - речено је у овом министарству. За подјелу регресираног дизел-горива ове године биће издвојено седам милиона КМ из аграрног буџета.

Пољопривредници ће имати право на регресирани дизел чија ће цијена бити мања за 0,60 КМ од малопродајне цијене горива, а максимална количина је 100 литара по хектару земљишта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана