Одлука о чланству БиХ у СТО крајем јула

Срна
Одлука о чланству БиХ у СТО крајем јула

Сарајево - Предсједавајући Радне групе за приступање БиХ Свјетског трговинској организацији (СТО) Атанас Папаризов рекао је данас у Сарајеву да би коначна одлука о чланству БиХ у СТО требало да буде донесена крајем јула.

Папаризов је у разговору са члановима комисија за спољну трговину Представничког и Дома народа Парламентарне скупштине БиХ рекао да ће учинити све што је у његовој моћи да Генерални савјет СТО донесе такву одлуку, саопштено је из парламента БиХ. 

Он је изразио оптимизам да ће бити постигнут напредак који би БиХ омогућио приступање овог организацији, истичући да је охрабрен пуном посвећеношћу представника најважнијих институција БиХ окончању преговора о томе. 

Папаризов је рекао да ће састанци Радне групе у Женеви бити одржани у фебруару и мају или јуну, те изразио оптимизам да ће на тим састанцима и преговорима са Бразилом, Украјином и Русијом бити постигнут напредак који би омогућио БиХ да потпише споразум о приступању СТО. 

Захваљујући Папаризову за подршку и конструктивни приступ, посланици и делегати нагласили су да у БиХ постоји пуни консензус свих политичких партија, као и политичка воља свих институција за што брже окончање преосталих билатералних преговора са Бразилом, Украјином и Русијом за приступање БиХ СТО. 

С тим у вези, представници надлежних комисија у оба дома парламента БиХ поручили су да ће пуноправно чланство БиХ у СТО представљати снажан подстицај за развој економије БиХ, као и испуњавање важног услова за наставак процеса европских интеграција, наводи се у саопштењу. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана