Новалић: Владе Српске и ФБиХ имају одличну Сарадњу

Новалић: Владе Српске и ФБиХ имају одличну Сарадњу 04.10.2017 09:49 | Срна

Сарајево - Предсједник Владе Федерације БиХ /ФБиХ/ Фадил Новалић рекао је да Влада Републике Српске и Влада ФБиХ имају одличну сарадњу и да су премијер Српске Жељка Цвијановић и он, као и ресорни министри у редовној комуникацији.

Новалић је истакао да су и Цвијановићева и он свјесни да су економија и развој кључни за сваког грађанина БиХ, без обзира на то у којем ентитету живи и ради.


"Такође, свјесни смо да су наше двије привреде систем спојених посуда и да развој једног ентитета није могућ без развоја оног другог, нити се један ентитет може развијати науштрб другог", рекао је Новалић, преноси Н1.

Он је навео да ће једна од главних тема данашње заједничке сједнице двије владе бити сива економија управо зато што се на њеном примјеру најбоље види неопходност заједничког дјеловања.

"Не можемо се борити против сиве економије у само једном дијелу БиХ, јер би то довело до њеног процвата у другом дијелу", нагласио је Новалић.

Он је рекао да се нада да ће данашња сједница донијети још више заједничких рјешења и још више повезати два ентитета.

"Јачање сарадње Федерације и Републике Српске, усклађивање и хармонизација закона, те узајамну помоћ у испуњавању обавеза из Реформске агенде сматрам приоритетима моје владе, а мислим да би исто то могле рећи и наше колеге из Бањалуке", додао је Новалић.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица