Ниво ријеке Саве у Градишкој и даље у порасту

Срна
Ниво ријеке Саве у Градишкој и даље у порасту

Градишка - Водостај ријеке Све у Градишци и даље је у порасту, а у 18.00 часова је износио 876 центиметара, што је 146 центиметара изнад коте ванредне одбране од поплава.

У селима Врбашка, Бистрица и Гашница, уз магистрални пут Градишка-Козарска Дубица, вода је ушла у десетак кућа, а заплављена су дворишта и помоћни објекти двадесет домаћинстава.


Саобраћај на магистралном путу Градишка-Козарска Дубица је у прекиду у мјесту Гашница, гдје само виша возила прелазе на сопствену одговорност возача.

Данас се вода на овом магистралном путу излила у селу Бистрица, у дужини око двадесет метара, али возила и даље могу да поролазе овом дионицом.

Шеф Одсјека Цивилне заштите општине Градишка Слободан Кнежевић рекао је да су припадници Цивилне заштите поподне одвезли један чамац у Гашницу, како би превезли ученике који су јутрос отишли у школу, док је пут био проходан за аутобусе, а обезбијеђене су и вреће са пијеском да би се спријечио улазак воде у куће које још нису поплављене.

Кнежевић је додао да ће чамац бити и даље на располагању мјештанима овог краја, за превоз људи и допремања воде, хране и других потрепштина.

Он је ракао да дежурне екипе прате ситуацију на терену и на савском насипу, али да стање није алармантно.

Кнежевић је напоменуо да су данас одвезли материјал и ојачали насип у мјестима Мачковац, гдје је примијећено процјеђивање насипа, и Доња Долина, гдје се раније појавило клизиште.

Он је навео да је водостај Саве у Јасеновцу у благом опадању, али да се у Градишци и даље очекује повећање водостаја с обзирим да је са хрватске стране почело испуштање вишка воде из ретензија у Саву, те да ће Сава у Градишци имати благи пораст до краја дана и сутра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана