Могерини: Кључни - закон о акцизама и уговор о Транспортној заједници

Срна
Могерини: Кључни - закон о акцизама и уговор о Транспортној заједници

Брисел - Високи представник ЕУ за спољне послове и безбједносну политику Федерика Могерини поручила је да ће процес приступања БиХ ЕУ зависити од брзине спровођења реформи у земљи, те навела да су када је ријеч о Реформској агенди кључни усвајање закона о акцизама и што скорије потписивање уговора о успостављању транспортне заједнице.

Могеринијева, која је данас у Бриселу разговарала са предсједавајућим Предсједништва БиХ Драганом Човићем, истакла је да је Реформској агенди сада потребан нови замах на нивоу БиХ, Републике Српске и Федерације БиХ /ФБиХ/, посебно у ФБиХ, те да је треба реализовати непрекидно и учинковито, саопштено је из Делегације ЕУ у БиХ.

"Спровођење преосталих преузетих обавеза одражава политичку вољу и одлучност да земља иде напријед", напоменула је Могеринијева, која је и потпредсједник Европске комисије.

Она је поновила снажну опредијељеност ЕУ БиХ и њеној перспективи европских интеграција, као што је и исказано током Савјета о стабилизацији и придруживању 10. јула и Самита о западном Балкану у Трсту 12. јула.

Човић је почео, првог дана предсједавања Предсједништвом БиХ, дводневну посјету Бриселу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана