Мектић: Уговор о Транспортној заједници срушио је Човић у договору с Додиком

Агенције
Мектић: Уговор о Транспортној заједници срушио је Човић у договору с Додиком

Сарајево - Министар безбједности БиХ Драган Мектић изјавио је да је ХДЗ БиХ оборио уговор о Транспортној заједници, а све на основу споразума лидера те странке Драгана Човића са предсједником СНСД-а Милорадом Додиком.

Мектић је казао данас новинарима у Сарајеву да је он гласао за приступање Транспортној заједници.

Споразум, о којем говори Мектић, постигнут је на састанку Човића и Додика у Мостару.

Том приликом њих двојица, како је истакао министар безбједности, нису разговарали ни о једној теми која би допринијела еконосмком напретку земље и која би омогла а се млади људи задрже у БиХ.

- Њих двојица су се договорили да ХДЗ БиХ брани наводне српске интересе у Савјету министара, а уствари да бране интересе Милорада Додика. На основу тог споразума су чланови ХДЗ-а у Савјету министара и гласали против приступања БиХ Транспортној заједници, због чега смо изгубили донације у износу од 50 милиона евра. На том састанку су говорили и о именовању челних људи Обавјештајно сигурносне агенције. Како могу они о томе расправљати? Ваљда је директор ОБА-е онај који би требао предложити људе за руководећа мјеста, јер он најбоље познаје како ко ради - истакао је Мектић.

Напомиње како се ОБА неправедно оптужује за прислушкивања званичника.

- ОБА заправо ради на откривању криминала и њима управо то смета, јер ће многе ствари из истрага које се воде изаћи на видјело и откриће се различита дјела криминла и корупције - додао је Мектић.

Подсјето је и да су Додик и Човић говорили о измјенама Изборног закона и Устава БиХ.

- Човић тврди да ће он промијенити Устав. Како он то мисли извести? Хајде да баш и то видимо. Зна се како се мијења Устав у Парламенту. Он може тако нешто тврдити једино ако ће донијети октроисани, однсоно наметнути Устав. Не знам баш да Човић има политичке снаге да наметне нови Устав - нагласио је министар безбједности.

Министар је позвао Бошњаке и Србе на помирење и изградњу државе БиХ из које млади неће одлазити.

Такође, испричао је да је главни и одговорни уредник РТРС-а Синиша Михајловић давао новац за компромитацију СДС-а и Мектића.

-Извјесни Борис Грујић јуче је рекао да је био присутан када је Михајловић давао паре, 70.000 евра, Горану Сувари да компромитује СДС, а посебно мене - казао је министар сигурности БиХ, те додао да је Михајловић чак путовао у Србију, у Нови Сад, како би са Суваром договорио његову компромитацију.

- Зар је то истраживачко новинарство када се главни и одговорни уредник такозваног јавног сервиса договара са особом са Интерполове потјернице која је осуђена за пљачку, како би компромитовао министра - истакао је Мектић.

В.д. главну тужитељицу Тужилаштва БиХ Гордану Тадић оптужио је да "води рат" како би била именована на ову функцију.

Због тога је, каже министар, отворила истрагу против главне кантоналне тужитељице КС Далиде Бурзић, а све на основу текста на једном порталу. Ускоро опширније

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана