Мектић: Пресуда ће довести до даље поларизације у БиХ

Срна
Мектић: Пресуда ће довести до даље поларизације у БиХ

Сарајево - Министар безбједности у Савјету министара Драган Мектић изјавио је Срни да ће данашња пресуда Хашког трибунала генералу Ратку Младићу довести до даље поларизације у БиХ, јер у цијелом процесу нису кориштени аргументи, већ је резултат опште хајке против Срба у овој земљи.

Мектић је оцијенио да пресуда није донесена на основу снаге аргумената јер би се у том случају дошло до ноторне чињенице да су у рату од 1992. до 1995. године у БиХ страдали и Срби за које, такође, неко треба да одговара.


„Сигуран сам да до краја и у потпуности није утврђено чињенично стање и шта се догађало. Мислим да је постојала чак и намјера да се не утврди чињенично стање него да се пресуда донесе на основу опште хајке која је генерално направљена када је ријеч о Србима, а тако се Хашки трибунал и понаша све вријеме“, рекао је он.

Мектић сматра да треба да одговарају и они који су Србе убијали, злостављали и малтретирали на различите начине.

„Нажалост, Хашки трибунал неће бити свијетла тачка која је требало да допринесе међусобном помирењу у БиХ. Очигледно је да у будућности не треба да се ослањамо на аргументе Хашког трибунала, већ градимо будућност на основу властитих интереса“, рекао је он.

Првостепено вијеће Хашког трибунала осудило је данас некадашњег команданта Главног штаба Војске Републике Српске генерала Ратка Младића на доживотну казну затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана