Мектић: Нисам забранио улазак Залдостанову и Савићу

Срна
Мектић: Нисам забранио улазак Залдостанову и Савићу

Сарајево - Министар безбједности БиХ Драган Мектић изјавио је данас у Сарајеву да нема оперативних надлежности и да не може донијети одлуку о забрани уласка у БиХ било кога, већ то чине агенције за спровођење закона.

Наводећи да су медији погрешно пренијели да је он донио одлуку о забрани уласка у БиХ вођи "Ноћних вукова" Александру Залдостанову Хирургу и Саши Савићу, вођи огранка ове мотоциклистичке групе у Србији, Мектић је рекао да све у вези са тим принципијелно неће да коментарише.

"Питајте надлежне агенције. Министар безбједности као политичка личност нема овлаштења да доноси такве мјере", истакао је Мектић.

Он је додао да у БиХ може ући свако ко испуњава услове прописане Законом о странцима, које мора поштовати и током боравка у БиХ.

"Сваки странац који поштује правни поредак ове земље није проблем да уђе и борави у складу са законом", закључио је Мектић.

Када је у питању за данас најављени долазак у БиХ двадесетак чланова мотоциклистичке групе "Ноћни вукови", Мектић је рекао да не прати тај распоред.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана