Мајкић: У понедјељак јасан став представника Српске о кризи

Срна
Мајкић: У понедјељак јасан став представника Српске о кризи

Бањалука - Посланик СНСД-а у парламенту БиХ Душанка Мајкић рекла је данас да ће у понедјељак, 27. фебруара, на сједници Народне скупштине Републике Српске бити јасно дефинисан став и начин понашања представника Српске у институцијама БиХ поводом кризе коју је изазвао захтјев за ревизију пресуде по тужби против Србије.

Мајкићева је истакла да су то озбиљна питања, те да не би требало процјењивати шта би се могло десити на сједници Народне скупштине Републике Српске.


"Мислим да се земља која намјерава да направи озбиљан искорак ка Европској унији никако није смјела довести у такву позицију, и то могу само они људи који апсолутно не желе да се ова земља креће ка будућности", рекла је Мајкићева новинарима у Бањалуци.

Према њеним ријечима, у БиХ се захтијева крајње опрезан однос једних према другима, јер свака погрешно изговорена ријеч или ово што се догодило води у безнађе.

"Велика је одговорност свих политичких фактора у земљи, а у понедјељак ћемо видјети како ћемо даље", рекла је Мајкићева.

Коментаришући изјаве министра спољне трговине и економских односа БиХ Мирка Шаровића /СДС/ да нема бојкота Савјета министара БиХ, и предсједника СДС-а Вукоте Говедарице да Савјет министара ради у техничком мандату, Мајкићева је оцијенила да је ријеч о контрадикторним иступима и да не постоји технички мандат.

"Начин како то тумачи СДС, то очигледно значи враћање у рад у институцијама /БиХ/. То треба објаснити грађанима који треба да гласају на изборима 2018. године", рекла је Мајкићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана