Лепир: Не знам када ће бити подигнута оптужница против двојице полицајаца

Лепир: Не знам када ће бити подигнута оптужница против двојице полицајаца 04.09.2018 16:44 | nezavisne.com

Бањалука- Желимир Лепир, главни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, данас је казао да још не зна када ће бити подигнуте оптужнице против двојице полицајаца МУП-а РС, који су, како је раније речено, направили пропусте у истрази о смрти младог Бањалучанина Давида Драгичевића.

“Да ли ће то бити данас, сутра, прекосутра или неки други дан не знам и све ће се на вријеме знати”, одговорио је Лепир на питање „Независних” да ли ће и када бити подигнуте оптужнице.

Давор Драгичевић, отац страдалог Давида Драгичевића, је на синошњем окупљању на Тргу Крајине најавио да ће “двојица сутра бити ухапшена”.

“Сутра очекујем да двојица буду ухапшена. Али, они су ситни. Ја идем до краја. Мени треба врх пирамиде, а зна се ко је на врху пирамиде”, рекао је јуче Драгичевић на окупљању на Тргу Крајине  и поновио да ће ићи до краја “у потрази за истином и правдом”.

Подсјећања ради, Душко Томић, предсједника Међународног адвокатског тима који ради на расвјетљавању „случаја Драгичевић” је за неке медије потврдио да ће ове седмице бити подигнута оптужница против двојице припадника МУП-а, који су направили пропусте у истрази.

“То је помак напријед, јер су та два службеника давала контрадикторне изјаве па се може наслутити да је неко највјероватније изнад њих наредио да се уклони тај траг”, рекао је тада Томић© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица