Кондић и Поповић у трци за ректора

А. Ј.
Кондић и Поповић у трци за ректора

Бањалука - Декан бањалучког Економског факултета Новак Кондић и декан Правног факултета у Бањалуци Витомир Поповић потврдили су јуче своју кандидатуру за ректора Универзитета у овом граду.

Кондић није прецизирао какав је програм развоја Универзитета као кандидат понудио, "с обзиром на то да је програм уз пријаву поднио у затвореној коверти".

- Када буде вријеме, говорићу о програму развоја, свакако имам одређене планове и визије развоја и унапређења рада Универзитета у Бањалуци. На онима који о томе одлучују је да донесу одговарајућу одлуку - каже Кондић.

Поповић је рекао да је дуго размишљао да ли да се пријави на конкурс јер се Универзитет у Бањалуци, како каже, налази у кризи због конкуренције приватних факултета и губитака.

- Умјесто да смо примали асистенте и стварали подмладак и будућност за Универзитет, гомилали смо администрацију од које нико нема користи. Истовремено, млади таленти су одлазили вани. То се мора зауставити - рекао је Поповић.

Сенат Универзитета у Бањалуци расписао је 28. јануара конкурс за избор ректора, а рок за подношење пријава је 10 дана од дана објављивања конкурса. Актуелном ректору Станку Станићу мандат истиче у мају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана