Клепић: Нико ме није обавијестио о искључењу

Ж. Д.
Клепић: Нико ме није обавијестио о искључењу

Источно Сарајево - Члан Градског одбора СДС-а Источно Сарајево и директор Архива БиХ Саша Клепић, кога је предсједништво странке избацило из СДС-а, каже да је за искључење чуо из медија и да још није добио никакву одлуку нити га је било ко из странке обавијестио о томе.

- Очекујем да ће ме неко обавијестити о томе. Откако је у јавности објелодањена та информација, зову ме људи и питају о чему се ради. Док не добијем званичну информацију, не бих желио говорити о томе - рекао је Клепић, додавши да је члан странке од своје 18. године, односно 22 године.

Одлука о Клепићевом брисању из страначке евиденције донесена је на сједници Предсједништва СДС-а 20. априла, а окривљен је за непоштовање партијске дисциплине и игнорисање одлука врха странке. Клепићу је највише замјерено што је као члан конкурсних комисија за пријем нових радника у Управу за индиректно опорезивање БиХ запошљавао искључиво кадар из Источног Сарајева, иако је по страначким инструкцијама требало да се избори за равномјерно запошљавање чланова и симпатизера СДС-а из свих регија РС. Клепић, који важи за човјека од највећег повјерења члана Главног одбора и предсједника Градског одбора СДС-а Источно Сарајево, Дарка Бабаља, у УИО је запошљавао искључиво људе из источносарајевске регије.

- Па, кога ће запошљавати ако неће људе са којима ми живимо. Довољно је овај дио био запостављен у сваком погледу -  рекао је Бабаљ.

Предсједник СДС-а Вукота Говедарица није одговарао на позиве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана