Кесић посјетио запад САД

nezavisne.com
Кесић посјетио запад САД

Бањалука - Обрад Кесић, шеф Представништва РС у Вашингтону, са сарадницима је прошле седмице први пут боравио у посјети западном дијелу САД.

Како је рекао Кесић, током посјете одржан је низ састанака, међу којима је истакао сусрет са владиком Максимом, епископом Западноамеричке епархије Српске православне цркве.

"После кратког боравка у Лос Анђелесу, отишли смо до Сан Антонија у Тексасу, где смо присуствовали годишњем научном конгресу друштвених наука, везаних за источну Европу, Евроазију и Балкан. Ове године је било много занимљивих научних панела у вези с годишњицом почетка Првог светског рата, Гаврилом Принципом и атентатом на Фердинанда, те о паду Берлинског зида", рекао је Кесић.

Додао је да је Друштво за српске студије Сјеверне Америке изабрало ново руководство, те да су први пут ове године учешће на округлом столу узели јапански научници који су одржали предавања о екстремизму и национализму на простору Балкана.

"Надамо се да ћемо се ускоро поновно наћи са свим нашим пријатељима, а највише нас радује будућа сарадња са преосвештеним владиком Максимом на неколико значајних пројеката", рекао је Кесић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана