Kаран: Одазваћу се на саслушање ако добијем позив Тужилаштва БиХ

klix.ba
Kаран: Одазваћу се на саслушање ако добијем позив Тужилаштва БиХ

Сарајево - Тужилаштво БиХ покренуло је истрагу због непоштивања одлуке Уставног суда БиХ која се односи на провођење референдума у Републици Српској. Предсједник Комисије за провођење референдума о Дану РС-а Синиша Каран изјавио је за klix.ba како ће одазвати позиву Тужилаштва БиХ на саслушање уколико га добије.

Каран је истакао како се његове активности увијек ограничавају на мандат те да је обављао формалне послове у вези с провођењем референдума у Републици Српској.


"Комисија за провођење референдума јуче је добила захтјев Тужилаштва БиХ за доставу информација и ми ћемо на њега одговорити. Са процесног аспекта и ја сам био дио тог предмета и није професионално да то уопште коментаришем", казао је Каран.

Додао је да су активности Тужилаштва БиХ у потпуности дио кривично-правне сфера и да је било какав коментар у вези с тим непримјерен.

Он није хтио коментарисати изјаве које су добили највиши функционери СНСД-а у којима добровољно признају саучесништво у организацији референдума, а које требају потписати и предати Тужилаштву БиХ

"То како ко ради страначки не желим уопште коментарисати. Ми смо још увијек Комисија за провођење референдума и морамо се тако понашати све док се не заврши извјештај у Народној скупштини РС-а. Ја хоћу да се ограничим на томе", рекао је Каран.

Одговорио је да ће се одазвати на позив Тужилаштва БиХ ако га добије.

"Наравно да хоћу, ми смо легалисти. Ја када га добијем одазваћу се једино ако ме не спријечи виша сила", казао је Каран.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана