Јуско: Оптужбе Конаковића и Адемовића чисто политикантство

Срна
Јуско: Оптужбе Конаковића и Адемовића чисто политикантство

Сарајево - Министар комуникација и транспорта БиХ Исмир Јуско поручио је данас да је са сарадницима из Министарства за двије године обезбиједио двије и по милијарде КМ за градњу транспортне инфраструктуре у БиХ, оцијенивши као чисто политикантство оптужбе бивших функционера СДА Дине Конаковића и Кемала Адемовића у вези почетка изградње Пељешког моста.

Јуско је оштро одговорио на оптужбе Конаковића и Адемовића, а у вези почетка градње Пељешког моста, истичући да је лично БиХ донио 2,5 милијарди КМ за путеве, док бивши премијер Кантона Сарајево Конаковић није ријешио ни Прву трансверзалу.


“Министарство комуникација и транспорта БиХ, као ни министар нису надлежни за вођење спољне политике БиХ. То је искључиво посао Предсједништва БиХ или Савјета министара. Пељешки мост је специфично питање у односима БиХ и Хрватске, те о њему одлучујућу улогу имају Предсједништво БиХ, Савјет министара и Парламентарна скупштина БиХ”, саопштено је из Министарства комуникација и транспорта БиХ.

Јуско /СББ/ је подсјетио Конаковића да су на челу тих институција његови донедавни партијски другови и шефови из СДА Бакир Изетбеговић, Денис Звиздић и Шефик Џаферовић.

Он је оцијенио да је БиХ “далеко одмакла” у регионалном пројекту повезивања Сарајева и Београда модерном саобраћајницом, уз велику помоћ Владе Турске, као и да је убрзана изградња моста на ријеци Сави код Свилаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана