Изетбеговић: Кад муслимани у свијету буду довољно јаки, Њемачка и САД ће реаговати како треба

Танјуг
Изетбеговић: Кад муслимани у свијету буду довољно јаки, Њемачка и САД ће реаговати како треба

Сарајево - Предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић изјавио је у Сарајеву да је примио службени позив за сусрет с нерезидентним амбасадором Израела за БиХ Давидом Коеном, али да му, "након 1.000 људи убијених у Гази по ко зна који пут, срце није то допустило".

Он је додао да је разочаран реакцијом свијета и "поражен реакцијама" Њемачке и САД који признају право Израела на одбрану. 

"Слабост привлачи насилнике, и наша слабост и неорганизованост привукла је невољу. Никад више нећемо бити слаби, а кад муслимани у свијету буду довољно јаки онда ће и Њемачка и САД и сви остали реаговати како треба", поручио је Изетбеговић. 

Члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић изјавио је да није примио службени позив за сусрет с нерезидентним амбасадором Израела у БиХ. 

И представник хрватског народа у Предсједништву БиХ мисли да би било "дегутантно срести се с тим човјеком у тренутку ових дешавања у Гази". 

С нерезидентним амбасадором Израела у БиХ Давидом Коеном 23. јула је разговарао члан Председништва БиХ, представник Републике Српске, Небојша Радмановић. 

Разговарало се о "билатералним односима БиХ и Израела, политичкој ситуацији у БиХ" и, како је наведено у саопштењу Службе за односе с јавношћу Предсједништва, о актуелним дешавањима у Појасу Газе и на Блиском истоку, објавила је агенција Фена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана