Говедарица: Срби се неће повлачити из институција БиХ

Срна
Говедарица: Срби се неће повлачити из институција БиХ

Дервента - Предсједник СДС-а Вукота Говедарица изјавио је вечерас у Дервенти да се Срби неће повлачити из институција БиХ, јер су те институције српске.

„Срби су се 1992. године повукли из институција, јер нису имали шта да изгубе. Данас, послије толико година Срби морају да буду свјесни да морају бити најпаметнији од постанка Републике Српске и како и на који начин, Републику Српску требају да бране у заједничким институцијама", рекао је Говедарица новинарима.


Он је присуствовао Скупштини народа, која је одржана у Центру за културу у Дервенти у организацији Клуба посланика СДС-СРС, ПДП и НДП у Народној скупштини Републике Српске.

„Када кажем заједничким институцијама то значи да су између осталог и српске институције, нису само хрватске и бошњачке", рекао је Говедарица и додао да су вечерас дошли у Дервенту да кажу народу шта ради власт и каква је истина о власти у Републици Српској.

Предсједник НДП-а Драган Чавић рекао је новинарима да Влада Републике Српске не поштује законску одредбу, која произилази из Закона о буџетском систему.

„По устаљеној пракси имаћемо усвајање тих докумената по хитном поступку. Такво понашање је не само на нивоу Републике Српске него и у локалним заједницама", рекао је Чавић.

Он је навео да треба погледати како изгледају процедуре усвајања буџета у Србији, Хрватској, па и у Федерацији БиХ /ФБиХ/.

„Не може Народна скупштина Републике Српске кршити закон који доноси. Какав примјер дајемо обичном човјеку, како да вјерује у правду", упитао је Чавић, додајући да је највећа пријетња за Републику Српску „изнутра".

Скупштини народа присуствовао је и предсједник Напредне Српске Горан Ђорђић, предсједник СРС Миланко Михајлица, те више посланика из Клуба СДС-СРС, ПДП и НДП.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана