Драган Човић, хрватски члан Предсједништва БиХ: Прегласавање нас не може покренути

Ж. Д.
Драган Човић, хрватски члан Предсједништва БиХ: Прегласавање нас не може покренути

Сарајево - Ако желимо покренути БиХ, то се не може урадити прегласавањем и први такав покушај у Предсједништву БиХ значио би крај његовог нормалног рада, рекао је јуче хрватски члан Предсједништва Драган Човић.

Он је на традиционалном дружењу са новинарима истакао да прегласавање неће покренути рјешавање политичких проблема и да је то могуће учинити само компромисом и консензусом о круцијалним питањима за БиХ.

- Имамо озбиљне проблеме. Иако су адаптација Споразума о стабилизацији и придруживању (ССП) и проблем са пописом успорили наш европски пут, чланови Предсједништва су спремни да врло брзо, можда и за дан или два поново разговарају о овим питањима с циљем проналажења рјешења прихватљивих за све. Према мојим информацијама, 18. јула биће разматрана апликација БиХ за чланство у ЕУ - рекао је Човић.

Додао је да је спорна одлука директора Агенције за статистику БиХ Велимира Јукића о јединственој методологији обраде пописних података додатно допринијела неповољном политичком амбијенту. Човић је устврдио да понуђени модел адаптације ССП-а не би направио никакву штету домаћој производњи истичући да је заштита домаће производње потребна, али на другачији начин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана