Ђокић: Залажемо се за додатак за најниже пензије

Срна
Ђокић: Залажемо се за додатак за најниже пензије

Челинац - Предсједник Социјалистичке партије /СП/ Петар Ђокић рекао је да се ова партија залаже да се донесе одлука којом би пензионери са најнижим примањима имали право на посебан додатак.

Ђокић је, на обиљежавању 25 година од оснивања Општинског одбора СП-а у Челинцу, нагласио да су социјалисти дали највећи доприност стабилности пензијско-инвалидског осигурања и да ту неће стати.


“Боримо се да пензије расту, да заштитимо оне који имају најмања примања и зато сматрамо да таквим пензионерима треба помоћи. Дакле, не причамо о свом програму већ га реализујемо као социјално одговорна политичка снага”, рекао је Ђокић.

Он је поручио да ће се социјалисти и у будућности борити за бољи статус бораца и да ће се радити на повећању њихових накнада, као што су то и до сада чинили.

Према њеогим ријечима, социјалисти у Челинцу се нису обрукали код народа, јер су су, афирмишући програм партије, радили за грађане у складу са њиховим потребама, због чега имају њихово повјерење.

“Увјерен сам да можете остварити историјски побједнички резултат у Челинцу, јер сте окупили грађане који нам вјерују, јер наше идеје гарантују сигурност и будућност”, рекао је Ђокић.

Он је нагласио да су социјалисти дали видљив допринос свим успјесима које је остварила Српска. “Важно је да смо не само опстали, већ смо оставили видљив и поштен траг на друштвени живот и развој Републике Српске”, рекао је Ђокић.

Он је оцијенио да је социјалистима важно колико успјешно извршавају своје обавезе данас и ономе шта ће урадити за боље сутра. “Будућност видимо тако да Српска напредује из године и годину. Не признајемо песимисте, само они могу да говоре да Српска није напредовала”, сматра Ђокић.

Он је напоменуо да ова партија на разним важним функцијама има људе из Челинца, који су показали да су посвећени свом послу на добробит грађана Српске.

“Наш програм полази од тога како живи обичан човјек, не говори о подјелама и разликама, трудимо се да нашу партију чине добри људи и то је критеријум за вредновање сваког од нас. И у Челинцу су уз нас млади образовани људи, који у нашем програму препознају добре идеје”, рекао је Ђокић.

Он је напоменуо да су социјалисти урадили програмски документ у којем је трасиран пут Републике Српске у наредних осам година, а што није урадила ниједна партија.

“Други не говоре о томе шта ће урадити ни у наредне четири године већ током наредних избора. У основи нашег програма је економски раст Српске и низ мјера који ће убрзати економски развој и богатију економију, не само за социјалне потребе већ разне друге друштвене потребе”, рекао је Ђокић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана