Ђокић: Суштинске промјене у новом тексту изјаве

Срна
Ђокић: Суштинске промјене у новом тексту изјаве

Штутгарт - Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић сматра да је дошло до суштинских промјена у тексту изјаве о евроинтеграцијама БиХ, које су резултат одлучности СП и њених коалиционих партнера да буду унесене.

"Оне су настале као резултат одлучног става СП и наших партнера СНСД-а и ДНС-а јер смо инсистирали да се те промјене унесу у текст изјаве, што је било прихваћено и од министара спољних послова Њемачке и Велике Британије", рекао је Ђокић.

Према његовим ријечима, веома је значајно да је дошло до измјена у односу на првобитни текст изјаве.

"Ми ћемо на Извршном одбору наше партије размотрити текст ове изјаве и вјерујем да сада има далеко више простора да се она може прихватити и потписати", рекао је Ђокић.

Прву верзију изјаве о опредијељености политичких лидера у БиХ за предузимање неопходних реформи у оквиру процеса приступања БиХ ЕУ Предсједништво БиХ утврдило је 31. децембра 2014, али су лидери СНСД-а, ДНС-а и СП-а тражили да изјава мора да поштује уставни поредак у БиХ, да се мора јасно назначити шта су чије надлежности и да она не може да буде било какав основ за преношење надлежности са ентитета на БиХ.

Након ових примједби, Предсједништво БиХ је усвојило нову изјаву о опредијељености БиХ за реформе на путу ка ЕУ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана