Цвијановић: Водити рачуна о сваком појединачном успјеху ученика

Срна
Цвијановић: Водити рачуна о сваком појединачном успјеху ученика

Бањалука - Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић поручила је да је изузетно важно да институције воде рачуна о сваком појединачном успјеху ученика, јер је сваки њихов успјех и успјех Републике Српске.

Она је, након пријема у Влади Српске за око 500 ученика, побједника републичких такмичења, рекла да су ови ученици показали огроман потенцијал Републике Српске као друштва које мора вредновати њихове резултате.


Према њеним ријечима, Влада Српске улагаће више средстава у просвјету. "Овај пријем је прилика да покажемо да наставници, институције и родитељи заједно раде, али и да охрабримо оне који су постигли резултате да иду даље и мотивишемо сву другу дјецу да покажу шта могу", рекла је Цвијановићева.

Она је нагласила да Влада овим пријемом жели показати да цијени резултате најуспјешнијих у различитим наставним и ваннаставним областима.

"То значи да смо сви заједно на добром путу. Драго ми је да смо овдје заједно да покажемо да је важно остварити успјех", додала је Цвијановићева.

Она је поручила да не постоји ништа тако добро у изградњи самопоуздања од постизања добрих резултата или сазнања да сте на добром путу да их постигнете.

Премијер Српске је истакла да је Влада на правом путу када је ријеч о повезивању наставних процеса и тржишта рада, иако није задовољна постигнутим када је у питању стварање образовног система флексибилнијим.

"Модерна времена захтијевају другачије образовне профиле од оних за које смо се ми школовали некада и мислим да ћемо успјети ићи у корак с тим потребама", додала је Цвијановићева.

Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић оцијенио је да су ученици постигли изванредне резултате на домаћим и међународним такмичењима, о чему најбоље говори чињеница да су неки средњошколци добили понуде за стипендије за студирање у Русији и Србији.

"У наредном периоду заједно са Србијом радићемо на томе да наши ученици љети одлазе у њихове кампове. Већ је договорено да три ученика о трошку Србије иду у Тршић на распусту, гдје ће стећи знање из језика. Из Србије смо добили понуду да отворимо барем један наш центар изврсности, гдје би професори и асистенти са факултета подучавали ученике", рекао је Малешевић.

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић каже да је поносна што пријему присуствује и 220 ученика побједника Малих олимпијских игара, које организује ово министарство.

Она је поручила да ови ученици показују да Република Српска има свијетлу будућност.

Овом приликом подијељена су признања побједницима, а одржан је и свечани програм и концерт "Побједници за побједнике", као и заједничко фотографисање испред зграде Владе Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана