Цвијановић: СДА се опасно поиграва са БиХ

Срна
Цвијановић: СДА се опасно поиграва са БиХ

Бањалука - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је Срни да се СДА опасно поиграва са БиХ.

На питање Срне да прокоментарише најаву СДА да ће путем својих представника у институцијама БиХ покренути правну процедуру пред Уставним судом БиХ ради преиспитивања назива Република Српска, Цвијановићева је рекла да СДА можда дјелује да ударају по Републици Српској, али то није тако. 

“Блокирали су конституисање Савјета министара, иако се, додуше претварају да ће поштовати принцип да побједничке партије формирају власт на нивоу БиХ. Блокирали су пут ка ЕУ условљавајући га активацијом МАП-а и НАТО, иако у оквиру ЕУ постоје неутралне земље које нису у НАТО чланству”, навела је предсједник Српске. 

Она је нагласила да је ова апелација још један доказ непријатељства према Републици Српској и одсуства трпељивости или толеранције по чему су, иначе, познати политичко Сарајево и СДА. 

“То ће наравно додатно мотивисати политичку и народну вољу у Републици Српској да се бранимо од насртаја те врсте. У овом моменту постоји милион ствари које се морају урадити у БиХ и на економско-социјалном плану и на еврпском путу, али су у СДА одлучили да се баве темама које подижу температуру и додатно разједињавају БиХ на унутрашњем плану и продубљују неповјерење између конститутивних народа”, рекла је Цвијановићева. 

Осим тога, каже предсједник Српске, СДА која се као заклиње у Дејтон, напада овим чином оно што је Дејтонским споразумом признато и верификовано, а то је Република Српска.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана