Цвијановић: Питати Савјет министара о забрани уласка Прилепину

Срна
Цвијановић: Питати Савјет министара о забрани уласка Прилепину

Теслић - Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је невјероватно то што је руском писцу Захару Прилепину данас забрањен улазак у БиХ, те изразила увјерење да ће Русија интервенисати у овом случају.

“Уопште не могу да вјерујем у ове ствари које слушам, мало, мало, па је некоме забрањен улазак”, рекла је Цвијановићева данас новинарима у Теслићу.


Она је нагласила да је адреса за постављање тих питања Савјет министара и изразила увјерење да ће Русија, као озбиљна држава, интервенисати према органима БиХ.

Прилепин је данас на путу за Бањалуку, гдје је требало да разговара са студентима у Народној универзитетској библиотеци, заустављен на прелазу Рача. Обавијештен је да му је забрањен улазак у БиХ уз образложење да представља “пријетњу за безбједност БиХ”.

У образложењу рјешења о забрани уласка у БиХ руском писцу Захару Прилепину, које је у посједу Срне, наводи се да његово присуство на територији БиХ “представља пријетњу безбједности БиХ, јавном поретку или међународним односима БиХ”.

Ову наредбу донијела је Обавјештајно-безбједносне агенција /ОБА/ 26. марта ове године. У поуци о правном лијеку наведено је да се против овог рјешења може уложити жалба Министарству безбједности БиХ у року од 15 дана од дана достављања рјешења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана