Цвијановић: Још једно типско саопштење ПДП-а, не заслужује ширу елаборацију

Срна
Цвијановић: Још једно типско саопштење ПДП-а, не заслужује ширу елаборацију

Бањалука - Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић оцијенила је да данашње саопштење ПДП-а није ништа друго него покушај да скрену пажњу са чињенице да, поведени по ко зна који пут промашеним политичким разлозима, нису присуствовали свечаном дефилеу поводом Дана Републике који су грађани Српске поздравили са одушевљењем.

"То је начин и да се прикрије чињеница да је неформални, а стварни лидер ПДП-а Младен Иванић прошлогодошњи дефиле, у којем су учествовали припадници МУП-а Републике Српске, назвао смијешним, што је неопростиво. И да би све то прикрили, ПДП и данас, као што то чини задњих десет година, врти исту причу о којекаквим пљачкама, криминалу, задужености, пустоши и још којечему", истакла је Цвијановићева.

Она је упутила ПДП, ако имају сазнања о криминалним радњама, да се обрате надлежним институцијама да се тиме баве.

"Уосталом, функционери ПДП-а су често спектакуларно најављивали како ће све изгледати другачије кад правосуђе БиХ одради свој посао, откривајући, заправо, да су од правосуђа БиХ очекивали да се обрачунава са онима из Републике Српске које они нису могли да побиједе на изборима. О томе како ко ради на власти упућујем их да провјере са грађанима на изборима", рекла је Цвијановићева на питање да прокоментарише данашње саопштење ПДП-а у којем траже од премијера Српске да одговори на питања у вези са, између осталог, криминалом и корупцијом.

"Њима из ПДП-а, СДС-а и НДП-а власт у Сарајеву је служила за обрачун са институцијама и грађанима Српске, а нама да рјешавамо проблеме, често и оне које су они својим блокадама произвели сједећи у сарајевским фотељама. Према томе, ово је још једно типско саопштење ПДП-а и не заслужује ширу елаборацију", нагласила је Цвијановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана