Чубриловић: Забрињавајућа изјава Дудаковића

Срна
Чубриловић: Забрињавајућа изјава Дудаковића

Требиње - Предсједник Народне Скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић оцијенио је да позив бившег команданта Петог корпуса такозване Армије БиХ Атифа Дудаковића младим Бошњацима да се наоружају треба да забрине све који слушају поруке оних који нису кажњени за оно за шта је требало.

"Такве изјаве воде само у сукобе. Умјесто да ти људи одговарају и сносе посљедице своје неодговорне политике у претходном периоду, они изазивају нову ратну ситуацију која сигурно није прихваћена код младих Бошњака, што је добра ствар", рекао је Чубриловић новинарима у Требињу.


Коментаришући Инцкову изјаву да се неће извинити предсједнику Републике Српске Милораду Додику и предсједавајућем Предсједништва БиХ Младену Иванићу, Чубриловић је рекао да се, прије свега, треба запитати да ли та његова изјава завређује уопште неки коментар.

"Неко ко се ставља у функцију лобисте једног народа у БиХ, ко је задужен да тумачи Дејтонски мировни споразум и равноправност према свим народима, не завређује пажњу", нагласио је Чубриловић.

Он се запитао како схватити то Инцково неразумијевање ситуације кроз изјаву која је дата, гдје је српски народ стављен у један контекст којем он сигурно не припада.

"Мислим да не треба превише да се осврћемо на такве изјаве, већ да радимо на јединству српског народа у БиХ и да промовишемо и бранимо своје ставове", рекао је Чубриловић и додао да ће изјава појединаца бити, поготово оних који нису наклоњени српском народу.

Дудаковић је протеклог викенда на скупу у Луксембургу позвао младе Бошњаке да се наоружају.

Високи представник у БиХ Валентин Инцко рекао је синоћ да се неће извинити због изјаве у којој је Републику Српску упоредио са НДХ. "Ја се господину Додику и господину Иванићу нећу извињавати", рекао је Инцко за "ТВ 1", тврдећи да је његова изјава "извучена из контекста".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана