Чланови Предсједништва са Матарелом о проширењу сарадње

Срна
Чланови Предсједништва са Матарелом о проширењу сарадње

Сарајево - Чланови Предсједништва БиХ и предсједник Италије Серђо Матарела разговарали су данас о проширењу сарадње у области економије и инвестиција, културе, образовања, грађевинарства и дрвне индустрије, а изражен је и интерес за унапређење свеукупне сарадње.

Чланови Предсједништва БиХ изразили су добродошлицу италијанском предсједнику, који је почасни гост овогодишњег састанка лидера "Брдо-Бриони" процеса.


Током сусрета истакнута је важност регионалне сарадње и редовних сусрета званичника којима се промовишу регионалне активности. У том контексту истакнут је значај сутрашњег Самита лидера процеса "Брдо-Бриони" на којем ће лидери Југоисточне Европе размијенити ставове и разговарати о регионалним иницијативама, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Матарела је подржао иницијативу и идеју о сусрету лидера региона у процесу "Брдо-Бриони", те истакао да је богатство оваквих скупова у томе што земље учеснице могу својим културним разноликостима и вриједностима заједништва и суживота допринијети стабилности и безбједности региона и Европе.

На састанку је наведено да су билатерални односи БиХ и Италије добросусједски и пријатељски, без отворених питања, те да БиХ има италијанску подршку у европским интеграцијама.

Чланови Предсједништва БиХ захвалили су Италији за свеукупну подршку коју пружа БиХ, посебно за подршку и залагање унутар ЕУ за прихватање апликације БиХ за чланство у ЕУ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана