Чавара: СДА не доприноси превазилажењу проблема

Срна
Чавара: СДА не доприноси превазилажењу проблема

Сарајево - Предједник Федерације БиХ /ФБиХ/ Маринко Чавара изјавио је данас након неуспјелог састанка, чији је циљ био превазилажење проблема у власти у овом ентитету, да СДА својим недоласком не доприноси нормализацији стања у ФБиХ.

"На неки начин нам се потихо уводи ванредно стање, што треба прекинути. Добио сам данас информацију да су неки позвани на састанак из СДА заузети, али истовремено сам добио информацију да су у згради, па ме то збунило", рекао је Чавара, наводећи да је по Уставу предсједник ФБиХ шеф извршне власти.

Он је изразио разочарење изјавама званичника из СДА да овакакв састанак није неопходан, наводећи да ће у наредном периоду извршити консултације у вези са могућим термином новог састанка челних људи ФБиХ.

"Разговири и договори немају алтернативу. Ово ванредно стање у ФБиХ треба прекинути и вратити се у нормално стање, те вратити у оквире закона функционисање институција ФБиХ, попут директора Федералне управе полиције, Федералне управе за инспекцијске послове, Пореске управе, Агенције за статистику, Жељезница Федерације које сада не раде у оквиру закона", навео је Чавара.

Предједник ФБиХ је на питање о сутрашњој сједници Владе ФБиХ рекао да је апсурдно сазивање хитне сједнице са 63 тачке дневног реда, истичући да то служи само за спровођење "неке самовоље у ФБиХ".

Делегат у Дому народа ФБиХ Фуад Хаџимехмедовић из СББ-а је након састанка представника извршне и законодавне власти у Федерацији рекао да је неозбиљно што су представници из СДА без образложења бојкотовали састанак, истичући да је ријеч о покушају да се ванредно стање у редовима те странке пренесе на институције.

"Прошле седмице је речено да се данас сви договоримо. Не знам на који начин из СДА мисле откочити рад институција одбијањем разговора", рекао је Хаџимехмедовић.

На питање новинара да ли ће се министри из СББ-а појавити сутра на хитној сједници Владе ФБиХ, одговорио је да је ово нова ситуација те да је очито да СДА не занима како ће дјеловати Влада ФБиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана