Брамерц се састао са Тадићевом

Срна
Брамерц се састао са Тадићевом

Сарајево - Главни тужилац при Међународном механизму за кривичне судове Серж Брамерц разговарао је са в.д. главног тужиоца БиХ Горданом Тадић и представницима Посебног одјељења за ратне злочине у Тужилаштву БиХ о сарадњи у раду на предметима ратних злочина, процесу тражења и идентификације несталих, регионалној сарадњи и измјенама Стратегије за рад на предметима ратних злочина.

Брамерц је подржао рад Тужилаштва БиХ у процесуирању и кажњавању почињених ратних злочина, те истакао да је процес тражења и идентификације несталих један од кључних корака за доношење правде породицама несталих.


Он је нагласио да је сарадња тужилаштава у региону битан сегмент у борби против некажњености ратних злочина који су почињени у БиХ, саопштено је из Тужилаштва Бих.

Представници Тужилаштва БиХ информисали су данас у Сарајеву Брамерца о оствареним резултатима Тужилаштва БиХ, које је од оснивања достигло бројку од око 800 оптужених лица за ратне злочине и тешка кршења међународног хуманитарног права.

Тужиоци и стручно особље су у прошлој години учествовали у 115 активности у вези са процесима ексхумација и идентификација несталих лица у свим крајевима БиХ.

Представници Тужилаштва БиХ информисали су Брамерца о свом учешћу у измјенама Стратегије за рад на предметима ратних злочина, којом се дефинишу активности које треба да знатно убрзају процесуирање предмета на нивоу БиХ, ентитетским нивоима и Брчком.

Договорено је да ће Тужилаштво при Међународном механизму за кривичне судове
наставити да пружа подршку Тужилаштву БиХ, специјалистичким тренинзима и уступањем доказа у предметима ратних злочина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана