Борјана Кришто, замјеница предсједника ХДЗ-а БиХ: ОХР узрок проблема са Изборним законом

Ж. Д.
Борјана Кришто, замјеница предсједника ХДЗ-а БиХ: ОХР узрок проблема са Изборним законом

Сарајево - Интервенције високог представника у Изборном закону БиХ су нас и довеле у тренутну позицију и зато ниједно рјешење које евентуално наметне високи представник неће донијети никакво добро, истакла је замјеница предсједника ХДЗ-а БиХ Борјана Кришто.

Високи представник Валентин Инцко најавио је да ће међународна заједница дати шансу представницима парламентарних странака да се договоре о измјена Изборног закона БиХ до априла, евентуално до почетка маја, након чега ће повећати притисак, јер неће дозволити да се од БиХ направи случај "Мостар", у којем блокада траје годинама и нема избора.

- Уставни суд БиХ је управо одредбе Изборног закона које је наметао високи представник оцијенио као неуставне. Цијела прича своди се на то да се напише оно што заговарају Бошњаци у неким сарајевским круговима и службама ОХР-а блиским Бошњацима и да онда то високи представник намеће као неку своју одлуку. И у овом случају, као и раније међународна заједница се понашала и дјеловала само у интересу једног народа - каже Кришто и додаје да се политичке странке у БиХ морају окупити и постићи договор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана