Бојић: Захтјев СДС-а за преиспитивање рада Савјета министара БиХ нема никакве везе са смјеном Драгана Мектића

klix.ba
Бојић: Захтјев СДС-а за преиспитивање рада Савјета министара БиХ нема никакве везе са смјеном Драгана Мектића

Сарајево - Захтјев СДС-а за преиспитивање рада функционера у Савјету министара БиХ нема никакве везе са радом министра безбједности БиХ Драгана Мектић, потврдио је за klix.ba потпредсједник СДС-а Борислав Бојић.

Он је рекао да је сасвим нормално што ће СДС извршити анализу рада свих оних функционера који су именовани из ове странке додајући да ће такву праксу наставити и у будућности.


"Кад су у питању органи законодавне власти и њихов рад анализирамо пред саме изборе. Потпуно је логично да извршимо анализу рада свих функционера у органима извршне и законодавне власти и да мијењамо оне функционере са којима нисмо задовољну у смислу провођења политике СДС-а", казао је Бојић.

Додао је да ће СДС и похвалити одређене министре с обзиром на то да су урадили све што је пред њих постављено у смислу програмске политике ове странке.

"Ту нема никакве драме. Медији воле драматичне ствари и бацање димних бомби, а на то су их навикли Бакир Изетбеговић и Милорад Додик. Кад људи нормално приступе анализи рада онда се покушава наћи начин да се то досоли", рекао је Бојић.

Истакао је да ово нема никакве везе са радом министра безбједности БиХ Драгана Мектића те да ће сви њихови функционери доћи пред органе СДС-а и поднијети извјештај о свом раду.

"Ми ћемо јавности саопштити разлоге због којих ћемо тражити одређене смјене ако до њих дође. То је сасвим нормално јер нису они рођени с тим функцијама", казао је Бојић.

Предсједник Партије демократског прогреса (ПДП) Бранислав Бореновић рекао је да ПДП редовно анализира рад својих функционера укључујући и рад министра иностраних послова БиХ Игора Црнадка.

"Он одлично ради свој посао. Дакле, избалансирано и професионално у интересу БиХ и РС-а. Показао је да је до сада један од најактивнијих министара генерално. Направио је неколико важних ствари, а само једна од њих је скуп у Бањалуци гдје је угостио десет министара иностраних послова из Европе што није мала ствар. На тај начин промовисао је и БиХ и РС и Бањалуку", казао је Бореновић.

Додаје је да Савјет министара БиХ у складу са својим надлежностима функционише коректно с обзиром на то да је учињено много у смислу европских интеграција.

"Највише надлежности који се односе на животе грађана БиХ имају Влада РС-а и Влада ФБиХ. С те стране ја немам посебних примједби на рад Савјета министара БиХ", рекао је Бореновић.

На питање да ли ће доћи до одређених смјена у Савјету министара БиХ, Бореновић је рекао да то не може коментарисати с обзиром на то да политичке странке могу тражити смјене у Савјету министара БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана