Бећировић тражи врховни суд БиХ

Ж. Д.
Бећировић тражи врховни суд БиХ

Сарајево - Посланик СДП-а Денис Бећировић покренуо је у Представничком дому Парламента БиХ иницијативу за формирање врховног суда БиХ.

Бећировић тражи да Савјет министара БиХ буде задужен да најкасније за мјесец од усвајања његове иницијативе изради и у парламентарну процедуру достави приједлог закона о врховном суду БиХ.

- У европском правном кругу држава, у који је интегрисана и БиХ, једино она нема један врховни суд, што мора бити отклоњено и што би довело до тога да и БиХ има организацију правосуђа по узору на земље ЕУ - навео је Бећировић.

Посланик СНСД-а у Парламенту БиХ Лазар Продановић је рекао да су и постојеће правосудне институције на нивоу БиХ спорне, јер их је наметнуо високи представник и зато што нису дале жељене резултате.

- Недопустиво је оснивање нових институција на нивоу БиХ, јер ни Суд ни Тужилаштво БиХ нису оправдали постојање. Они су постали институције раздора, а не правде. Оснивање врховног суда на нивоу БиХ довело би до нове смутње. Бећировићева иницијатива је још једна у низу пропалих које смо имали прилику да видимо од њега. Те иницијативе су нас само дијелиле и то је све што имамо од њих - рекао је Продановић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана