Амбасадор Русије посјетио руски манастир у Ритешићу код Добоја

Срна
Амбасадор Русије посјетио руски манастир у Ритешићу код Добоја

Добој - Амбасадор Руске Федерације у БиХ Петар Иванцов посјетио је данас у Ритешићу код Добоја руски манастир у изградњи посвећен Светој Матрони Московској.

Иванцов је рекао да је задовољан динамиком радова на пројекту који је оцијенио као важан и користан.


Он је најавио да ће, у складу са могућностима, подржати изградњу манастира.

Предсједник Удружења српско-руског пријатељства и јединства православних народа Зоран Гајић рекао је да се приводе крају радови на главном манастирском здању.

Он је додао да су бисте предсједника Владимира Путина и посљедњег руског цара Николаја Другог Романова изливене и да ће у наредном периоду бити постављене у оквиру манастирског комплекса.

У оквиру манастирског комплекса гради се и прво руско свеправославно етно- село које ће, између осталог, садржавати и болницу са геријатријским центром, те традиционалне куће православних земаља.

Замјеник амбасадора Руске Федерације у БиХ Алексеј Керестеџијанц и градоначелник Добоја Обрен Петровић поставили су 2. јула 2015. године камен темељац за изградњу првог руског свеправославног етно-села у добојском насељу Ритешић.

Керестеџијанц је тада рекао да се полагањем камена темељца за градњу руског етно-село јача православна и духовна основа заједничког живота два народа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана