Војна тајна: 15 милиона избjеглица креће ка Европи?

Срна
Војна тајна: 15 милиона избjеглица креће ка Европи?

Око 15 милиона људи спремно је да до 2020. године крене на драматичан пут преко Средоземља како би дошли до обећаног Старог континента.

То пише у документу аустријске војне тајне службе који ће бити представљен слиједеће недјеље.

Нигерија, Демократска Република Конго, Судан и Етиопија, четири су земље из којих се очекује највећи миграцијски талас према Европи, упозоравају аустријски војни обавјештајци.

У посљедње три године око 550.000 Африканаца затражило је азил у ЕУ. Највише их је из Еритреје, Нигерије и Сомалије, слиједе Гамбија, Мали и Алжир, Судан, ДР Конго, Гвинеја и Сенегал, пише у извјештају у који је њемачки лист "Билд" имао увид, преноси "Вечерњи лист".

Избјеглице из Еритреје и Сомалије имају право на азил јер долазе из ратних подручја, а остали су означени као економски мигранти.

"Број афричких избјеглица знатно ће се повећати, ако ЕУ финансијски не подржи погођене земље те не промјени своју политику према тражиоцима азила који су економски мигранти", цитира "Билд" аустријске војне обавјештајце.

У извјештају се закључује да ће се због великог прилива азиланата из Африке значајно промјенити однос ЕУ према економским мигрантима, као и да ће бити неопходна боља контрола спољних граница Уније и успостављен модел за протеривање оних којима је одбијен азил.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана