Овако је изгледало стајати пред лавином на Хималајима

Blic.rs
Овако је изгледало стајати пред лавином на Хималајима

Земљотрес у Непалу, који је за сада однио преко 3.000 живота, покренуо је и стравичну лавину на Монт Евересту. Њемачки планинар Јост Кобух је снимио стравични тренутак када је талас снијега стигао до њиховог кампа.

На снимку се виде планинари у кампу “Еверест”, који најпре осјећају снажан потрес, да би тек у посљедњем тренутку схватили да је земљотрес покренуо лавину која иде право ка њима.

Кобух је уснимио тренутак када су људи у кампу схватили да ће ускоро бити затрпани снијегом и сви у посљедњем тренутку покушавају да нађу неку заштиту.

Снијег их прекрива, и чује се како Кобух и још један човјек покушавају да дишу под тежином снијега.

Послије неколико минута борбе са снијегом, планинар успијева да се ослободи сњежног затвора.

Види се неколико људи који су прекривени снијегом, и боре се за дах.

Срећон, њемачки планинар је преживио, али у тој лавини страдало је 18 људи, међу којима је био и један од директора Гугла.

Спасиоци су стигли до првих хималајских села из којих до сада није било никаквих вијести послије земљотреса, чији је удар износио 7,8 степени.

У лавини изазваној потресом на Монт Евересту погинуло је 18 људи.

У разорном земљотресу у Непалу, који је погодио и сусједне земље, погинуло је 3.218 људи, саопштила је полиција у Катмандуу.

“Број жртава попео се на 3.218, а више од 6.500 људи је повријеђено у земљотресу”, рекао је Рамешвор Дангал, који руководи акцијом спасавања у Непалу.

Према званичним подацима, око 90 људи је стадало од земљотреса у Кини и Индији, преноси Блиц.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана