Њемачка полиција на трагу одбјеглом Србину: Побјегао са списком за одстрел?

blic.rs
Њемачка полиција на трагу одбјеглом Србину: Побјегао са списком за одстрел?

Берлин - Њемачка полиција на трагу је одбјеглом Србину Даниелу Војновићу (31), који је 20. марта побјегао из затвора у овој земљи.

Како преносе њемачки медији, полиција је дошла до одређених сазнања у овом случају и само је питање дана када ће бјегунац коначно бити приведен правди, пише "Блиц".

"У претходном периоду добијали смо доста трагова, али ниједан од њих досад није дао резултате. Ипак недавно се појавила информација која би коначно могла да открије гдје се Војновић скривао претходних недјеља. Све упућује на то да смо на добром путу, али засад не можемо више информација да откривамо како не бисмо угрозили досадашњи ток истраге", саопштено је из полиције у Билефелду.

Подсјетимо, филмско бјекство Србина догодило се 20. марта, а Војновић је затворским стражарима успио да умакне кроз прозор породичне куће приликом посјете родитељима.

Прво се закључао у собу, а потом из ње прешао у купатило, искочио кроз прозор и аутомобилом својих родитеља побјегао у непознатом правцу.

Војновић је ухапшен 2014. године када је пуцао и ранио избацивача бордела у Порт Вестфалику у Њемачкој, због чега је осуђен на три године и седам мјесеци затвора.

Србина је полиција означила као изузетно опасну и насилну особу. Грађани су обавијештени да уколико га примјете никако не комуницирају са њим већ само одмах позову полицију.

Паници су додатно допринијели наводи медија да је Војновић наводно свом затворском терапеуту али и цимерима из ћелије казао да посједује списак људи за одстрел, што је тамошња полиција одмах демантовала уз објашњење да Војновић у том случају никако не би био пуштен да посјећује родитеље и то без лисица.

Упркос томе, додијељена је заштита свим судијама и поротницима који су учествовали у његовом суђењу, приликом ког је осуђен на казну затвора од три године и седам мјесеци.

Обезбјеђење је добило њих десетак, али у саопштењима није прецизирано о коме се тачно ради.

Иначе, Војновић је и прије ове пресуде више пута осуђиван у Њемачкој и то због неколико пљачки и малтретирања затвореника у затвору.

Њемачки медији преносе да Војновић важи за наурачунљиву особу, а наводно пати и од параноје. Званично му је дијагностификован дисоцијални поремећај личности.

Приликом доношења одлуке о затварању из безбједносних разлога нису доказана шизофрена обољења, иако се чудно понашао на главној расправи 2015. када није препознао рођену мајку.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана