Калифорнија: Олга Перковић и њен син погинули кад се на њих сручио снијег са крова

Калифорнија: Олга Перковић и њен син погинули кад се на њих сручио снијег са крова 06.03.2018 16:41 | blic.rs

Најновије жртве сњежне олује у САД су 50-годишња жена и њен седмогодишњи син, који су страдали у Калифорнији када се на њих сручио снијег с крова њихове викендице.

Они су пронађени под снијегом на само корак од улазних врата викендице, а власти сјеверне Калифорније оцјењују да је ријеч о чудној несрећи.

Из канцеларије шерифа у округу Алпајн кажу да су Олга Перковић (50) и њен син Арон Гудштај били на скијању у Кирквуду, а при повратку кући велика количина снијега, отприлике величине приколице, обрушила се с крова и затрпало их је са скоро метар снијега.

Снажна олуја која је погодила источни дио САД, до сада је однијела најмање девет живота, а 1,5 милиона људи остало је без струје.

Олуја је изазвала поплаве и обарала дрвеће, а забиљежени су налети вјетра од 145 километара на сат.

Гувернери америчких држава Масачусетса и Њујорка прогласили су ванредно стање, а раније су то урадили гувернери Мериленда и Вирџиније. Национала служба за вријеме јавља да су данас вјетрови ослабили, а да постоји могућност да ће високе плиме погодити Мајн, Масачусетс, Роуд Ајленд и Лонг Ајленд.

Међу погинулима су два дјечака - шестогодишњак из Вирџиније и 11-годишњак из државе Њујорк, а дрвеће које је у налету олује падало усмртило је и два мушкарца из Вирџиније и Њупорта, док је 77-годишња жена настрадала испред своје куће код Балтимора.

Нова олуја названа је "Виндмагедон", захватила је подручје од Сјеверне Каролине до Мејна.

Фотографије и снимци палог дрвећа објављене су у великом броју на друштвеним мрежама.

Авиокомпаније су на сјевероистоку САД отказале више од 2.800 летова, док су аеродроми у граду Њујорку у скоро потпуном застоју. Федерална влада затворила је на један дан све канцеларије у зони Вашингтона.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица