Индија: Паклене врућине убиле 430 људи

Агенције
Индија: Паклене врућине убиле 430 људи

Њу Делхи - Више од 430 људи је умрло у посљедњих недјељу дана од врелог таласа у индијским јужним савезним државама Телангана и Андра Прадеш.

С обзиром на температуре које се ближе 50 подељку на Целзијусовој скали и на чињеницу да за неке дијелове Телангане још нема потпуних података, званичници упозоравају да ће се биланс жртава готово сигурно повећати, преноси АФП.

Знатни дијелови Индије, укључујући и Њу Делхи пролазе кроз период великих врућина па се страхује и од прекида у снабдијевању струјом.

Већину жртава чине пољопвиредници и радници који су били директно изложени сунцу, најчешће старији од 50 година, истиче Тулси Рани, специјални комесар одјељења за ванредне ситуације савезне државе Андра Прадеш.

На грађане се апелује да користе сунцобране, капе, носе памучну одјећу и узимају више течности, као и да не раде напољу у најврелије доба дана.

Неколико смртних случајева због превелике врућине је посљедњих дана забиљежено и у пустињској савезној држави Раџастан.

У Калкути на истоку земље, синдикати таксиста су апеловали на своје чланове да не раде између 11 и 16 часова.

Индијска метеоролошка служба упозорава како ће врели талас и наредних дана погађати Андра Прадеш и Телангану, као и савезне државе на сјеверу Индије и Њу Делхи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана