Чија је подморница код Стокхолма?

Агенције
Чија је подморница код Стокхолма?

Стокхолм - Мистериозна страна подморница код Стокхолма, коју шведска војска тражи, мозда припада Холандији, изјавио је данас извор из руског министарства одбране.

"Да би се смириле тензије у водама Балтичког мора и уштедио новац шведских пореских обвезника, ми препоручујемо Шведској да тражи објашњење од Холандије", рекао је извор у Москви за руске новинске агенције.

Овај извор је казао да је холандска подморница Бруинис прошле недјеље спроводила задатке у близини Стокхолма, преноси АФП.

Подморница је у петак била у главном граду Естоније Талину и требало је да се врати у понедјељак, додао је извор.

Холандска војска је, међутим, демантовала да је мистериозна подморница коју тражи Шведска у Балтичком мору њена.

"Холандска подморница није укључена у то и немамо никакве везе са операцијом потраге коју води шведска војска", изјавио је портпарол холандског Министарства одбране Марнес Висер.

Према његовим рјечима, Холандија је учествовала у војној вјежби заједно са Шведском али је та вјежба завршена прошлог уторка.

Висер је прецизирао да је послије вјежбе, холандска подморница "Бруинвис" била у Талину гдје се задржала током протеклог викенда. Шведске власти већ неколико дана испитују "стране подводне активности" у Стокхолмском архипелагу, што је подстакло спекулације да је ријеч о руској подморници и ситуацији као у доба Хладног рата.

Међутим, руско министарство одбране демантовало је извјештаје да је једна од руских подморница била у водама Шведске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана