Велимир Бланић, глумац: Само жена са мушком снагом може да истрпи све проблеме

Д. К.
Велимир Бланић, глумац: Само жена са мушком снагом може да истрпи све проблеме

Бањалука - Неко би рекао да у представи нема никакве комике, међутим, ми смо испрва почели радити представу као комедију апсурда али се касније испоставило да то више није комедија апсурда него једна реалност која нас окружује.

Рекао је ово Велимир Бланић глумац Градског позоришта “Јазавац” поводом 100. извођења представе “Цело тело ту ме боли” ГП “Јазавац”.

Бланић је рекао да му је била част да ради с Николом Пејаковићем.

- Дочекали смо и стото извођење представе “Цело тело ту ме боли”. Јако брзо ми је прошло од премијере, која је била прије пет година, до дана данашњег. Имао сам ту част да први пут радим с Николом Пејаковићем, и увјерио сам се у тврдње мојих колега да је он међу најбољим редитељима код нас, јер је стварно процес рада с њим био одличан, и јако много сам тога научио, иако сам професионални глумац и професор глуме на Академији умјетности у Бањалуци - казао је Бланић.

Глумац је свакодневно добијао питања о свом лику.

- Остварио сам улогу која је епизодна улога у представи али јако препознатљива. Оставила је јак печат представе. То тврди и публика која је гледала представу. Често добијам питања везана за мој лик, који сам остварио. Људе занима по ком принципу сам радио и како сам долазио до неких идеја. Ја увијек кажем да се нисам трудио да наглашавам те неке женске атрибуте, него сам покушао ући у психологију те мајке, те жене, тог борца. Исто тако често питање је било зашто баш мушко да игра ту улогу. Један од одговора је био тај да само жена са мушком снагом може да истрпи све те проблеме који су је снашли, која је остала без мужа, која је требало да одгоји дијете, да га изведе на прави пут - рекао је Бланић.

Ни једно извођење ове представе, како је рекао Бланић, није прошло без испуњене сале.

- На неки начин ова представа је обиљежила “Јазавац” јер ни једно извођење до сада није прошло без пуне сале. Карте су увијек биле распродате по 15 дана унапријед. Исте реакције смо имали и у региону, и ван граница - истакао је Бланић.

Представа је урађена по тексту “Лекција” Ежена Јонеска, а режију је урадио Никола Пејаковић. У представи поред Велимира Бланића играју Николина Фригановић и Љубиша Савановић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана