Velimir Blanić, glumac: Samo žena sa muškom snagom može da istrpi sve probleme

D. K.
Velimir Blanić, glumac: Samo žena sa muškom snagom može da istrpi sve probleme

Banjaluka - Neko bi rekao da u predstavi nema nikakve komike, međutim, mi smo isprva počeli raditi predstavu kao komediju apsurda ali se kasnije ispostavilo da to više nije komedija apsurda nego jedna realnost koja nas okružuje.

Rekao je ovo Velimir Blanić glumac Gradskog pozorišta “Jazavac” povodom 100. izvođenja predstave “Celo telo tu me boli” GP “Jazavac”.

Blanić je rekao da mu je bila čast da radi s Nikolom Pejakovićem.

- Dočekali smo i stoto izvođenje predstave “Celo telo tu me boli”. Jako brzo mi je prošlo od premijere, koja je bila prije pet godina, do dana današnjeg. Imao sam tu čast da prvi put radim s Nikolom Pejakovićem, i uvjerio sam se u tvrdnje mojih kolega da je on među najboljim rediteljima kod nas, jer je stvarno proces rada s njim bio odličan, i jako mnogo sam toga naučio, iako sam profesionalni glumac i profesor glume na Akademiji umjetnosti u Banjaluci - kazao je Blanić.

Glumac je svakodnevno dobijao pitanja o svom liku.

- Ostvario sam ulogu koja je epizodna uloga u predstavi ali jako prepoznatljiva. Ostavila je jak pečat predstave. To tvrdi i publika koja je gledala predstavu. Često dobijam pitanja vezana za moj lik, koji sam ostvario. Ljude zanima po kom principu sam radio i kako sam dolazio do nekih ideja. Ja uvijek kažem da se nisam trudio da naglašavam te neke ženske atribute, nego sam pokušao ući u psihologiju te majke, te žene, tog borca. Isto tako često pitanje je bilo zašto baš muško da igra tu ulogu. Jedan od odgovora je bio taj da samo žena sa muškom snagom može da istrpi sve te probleme koji su je snašli, koja je ostala bez muža, koja je trebalo da odgoji dijete, da ga izvede na pravi put - rekao je Blanić.

Ni jedno izvođenje ove predstave, kako je rekao Blanić, nije prošlo bez ispunjene sale.

- Na neki način ova predstava je obilježila “Jazavac” jer ni jedno izvođenje do sada nije prošlo bez pune sale. Karte su uvijek bile rasprodate po 15 dana unaprijed. Iste reakcije smo imali i u regionu, i van granica - istakao je Blanić.

Predstava je urađena po tekstu “Lekcija” Ežena Joneska, a režiju je uradio Nikola Pejaković. U predstavi pored Velimira Blanića igraju Nikolina Friganović i Ljubiša Savanović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana