60. Фестивала фестивала: Комад Драги тата оставио најјачи утисак на публику

Ратомир Мијановић
60. Фестивала фестивала: Комад Драги тата оставио најјачи утисак на публику

Требиње - Завршницу 60. Фестивала фестивала обиљежили су аплаузи и овације публике у сали Културног центра, гдје је Студио глумца "Театра 011" из Београда извео комад "Драги тата", другопласирано остварење са Републичког фестивала аматерских позоришта Србије.

Комад Милене Богавац, у којем оживљава драму одрастања младих на београдском асфалту у времену пропадања породице и друштвених вриједности, режирала је Наташа Радоњић. Диплома протагонисте вечери, према одлуци жирија и публике, припала је глумици Јовани Петровић, за улогу Милице. Након извођења представе "Драги тата" у сриједу увече истакнуто је да је ријеч о остварењу које је на најбољи начин донијело емоцију на сцену, а која публику није оставила равнодушном. Актуелну тему редитељ и глумци изнијели су на такав начин да је овај позоришни комад један од најбољих на овогодишњем фестивалу, општа је оцјена у разговорима послије представе.

Такмичарски програм требало је да буде затворен синоћ представом "Писац породичне историје", у извођењу Градског позоришта Требиње, коју је по тексту Љубомира Ђурковића режирао Слободан Маруновић.

Прије саопштења стручног и жирија публике, додјеле "Златних маски" и диплома за најбоља остварења и свечаног затварања јубиларног, 60. Фестивала фестивала, такође у Галерији Културног центра требало је да буде отворена изложба фотографија "Фестивал у објективу", чланова Фото-кино клуба Требиње.

У оквиру пратећег програма фестивала требињска публика имаће прилику да погледа и монодраму Марије Ђајић "На дан свођења рачуна", ауторски пројекат младе требињске глумице, награђен на овогодишњем Фестивалу монодраме и пантомиме у Земуну.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана