60. Festivala festivala: Komad Dragi tata ostavio najjači utisak na publiku

Ratomir Mijanović
60. Festivala festivala: Komad Dragi tata ostavio najjači utisak na publiku

Trebinje - Završnicu 60. Festivala festivala obilježili su aplauzi i ovacije publike u sali Kulturnog centra, gdje je Studio glumca "Teatra 011" iz Beograda izveo komad "Dragi tata", drugoplasirano ostvarenje sa Republičkog festivala amaterskih pozorišta Srbije.

Komad Milene Bogavac, u kojem oživljava dramu odrastanja mladih na beogradskom asfaltu u vremenu propadanja porodice i društvenih vrijednosti, režirala je Nataša Radonjić. Diploma protagoniste večeri, prema odluci žirija i publike, pripala je glumici Jovani Petrović, za ulogu Milice. Nakon izvođenja predstave "Dragi tata" u srijedu uveče istaknuto je da je riječ o ostvarenju koje je na najbolji način donijelo emociju na scenu, a koja publiku nije ostavila ravnodušnom. Aktuelnu temu reditelj i glumci iznijeli su na takav način da je ovaj pozorišni komad jedan od najboljih na ovogodišnjem festivalu, opšta je ocjena u razgovorima poslije predstave.

Takmičarski program trebalo je da bude zatvoren sinoć predstavom "Pisac porodične istorije", u izvođenju Gradskog pozorišta Trebinje, koju je po tekstu Ljubomira Đurkovića režirao Slobodan Marunović.

Prije saopštenja stručnog i žirija publike, dodjele "Zlatnih maski" i diploma za najbolja ostvarenja i svečanog zatvaranja jubilarnog, 60. Festivala festivala, takođe u Galeriji Kulturnog centra trebalo je da bude otvorena izložba fotografija "Festival u objektivu", članova Foto-kino kluba Trebinje.

U okviru pratećeg programa festivala trebinjska publika imaće priliku da pogleda i monodramu Marije Đajić "Na dan svođenja računa", autorski projekat mlade trebinjske glumice, nagrađen na ovogodišnjem Festivalu monodrame i pantomime u Zemunu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana