Посљедња шанса за 1.879 обвезника

А. Ј. Р.
Посљедња шанса за 1.879 обвезника

Бањалука - Управа за индиректно опорезивање (УИО) БиХ позвала је 1.879 пореских и акцизних обвезника из БиХ који нису поднијели захтјев за регистрацију за коришћење њихових електронских услуга, да то ураде што прије или ће у супротном сносити санкције.

У УИО су истакли да је ово посљедњи позив привредницима, те навели да пријаве пореза на додату вриједност (ПДВ) и акцизне пријаве за јануар ове године, чији рок за достављање истиче у понедјељак, обвезници могу доставити искључиво електронским путем.

- Сви који се нису регистровали за електронске услуге неће моћи поднијети пореске пријаве. Тиме ће починити прекршај и по службеној дужности за све такве обвезнике извршићемо разрез пореске обавезе и издати налог за принудну наплату. Обвезницима који не поднесу пореску пријаву биће издати и прекршајни налози - саопштено је из УИО. Додали су да од ове године не постоји могућност достављања пријава у папирном облику, те навели да се за електронску комуникацију са УИО регистровало 44.120 пореских обвезника.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана